Yhteystiedot

Lahden Sugata ry
Suurmäen Kamppailu-Areena.
Suurmäenkatu 4. 15100 LAHTI

20.8.2010
Uusi lisenssikausi on alkanut!
Suomen Taidoliiton lisenssimyynti on auennut. Muistathan, että osallistuessasi liiton järjestämiin tilaisuuksiin sekä oman seurasi harjoituksiin, sinulla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus heti kauden alusta lähtien. Klikkaa siis itsesi lisenssiostoksille tästä.

22.12.2015

Yhdenvertaisuussuunnitelma

Yhdenvertaisuuslaki on astunut voimaan 30.12.2014.

Lain tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeusturvaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö edellyttää kaikilta avustusta saavilta urheilujärjestöiltä yhdenvertaisuussuunnitelman laadintaa siten, että suunnitelma on valmis, ja järjestön hyväksymä ennen vuoden 2016 loppua.

Suomen Karateliitto ry:n liittohallitus on kokouksessaan 8.12.2015 hyväksynyt kamppailulajiliittojen laatiman yhteisen yhdenvertaisuussuunnitelman ja antaa sen tiedoksi jäsenseuroille.

Lue koko juttu tästä!

12.8.2016

Uusi lisenssikausi on alkanut.

Tässä tärkeää lisenssitietoa lisenssikaudelle 1.8.2016 – 31.7.2017

Milloin tarvitset taidolisenssin?

Osallistuessasi Suomen Taidon järjestämiin tilaisuuksiin sinulla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus. Kaikki taidoseurat kuuluvat Karateliittoon ja Suomen Taidon lajikollegiooon, joten myös seurojen järjestämissä harjoituksissa on oltava voimassaoleva lisenssi. Myös vakuutusturvan takia kaikkien harrastajien tulee ostaa vakuutus jo heti kauden alusta. Suomen Taidon tilaisuuksia ovat harjoitusten lisäksi esimerkiksi liiton leirit (danleiri ja kyu-leiri), koulutukset (opettajakoulutukset, tuomarikoulutus) sekä kaikki kilpailutapahtumat. Lisenssittömän henkilön osallistuminen taidotapahtumaan voidaan evätä.

Mikä lisenssi on?

Suomalaisessa urheilussa harrastajat ja kilpaurheilijat on rekisteröity useista eri syistä. Seurat ja liitot pitävät jäsenrekisteriä seuratakseen harrastajamäärien kehitystä sekä jäsenten harrastus-, koulutus- ja kilpailuaktiviteettia. Rekisterin tietoja hyödynnetään koulutusta suunniteltaessa, tapahtumia järjestettäessä ja informaatiota välittäessä.

Seurat tarvitsevat jäsenrekisteritietojaan myös julkisen sektorin suuntaan anoessaan toimintaansa varten avustusta kunnilta. Samoin liitot tarvitsevat jäsen- ja lisenssirekisteritietojaan anoessaan valtion toiminta-avustusta. Urheilupaikkarakentaminenkin perustuu harrastajamääriin. Harrastajamäärien yksi luotettavimmista mittareista on seurojen ja liittojen jäsenrekisterit.

Urheiluliittojen lisenssi koostuu kahdesta osasta: lisenssiosasta ja vakuutusosasta. Lisenssi on liittojen tarve hoitaa rekisteröintitarvetta. Lisenssituloilla ylläpidetään myös liiton tarjoamia jäsenpalveluja esimerkiksi koulutus- ja valmennus-, leiri- ja tiedotustoimintaa. Urheiluliitot ovat myös halunneet varmistua harrastajiensa turvasta lajia harrastettaessa. Liitot edellyttävät joko lisenssivakuutuksen tai muun vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa. Lisenssivakuutus on liiton neuvottelema edullinen ryhmävakuutus, joka kattaa kyseisessä lajissa sattuneet tapaturmat.

 Lisenssin tarkemmat tiedot löydät Suomen Taidon kotisivulta osoitteesta www.taido.fi.


20.9.2014

Erittäin ajankohtainen asia, Kamppailija EI-kiusaa!
Kamppilulajiliitot ovat palkanneet hanketyötetekijän edistämään Kamppailija EI-kiusaa hanketta! Lue juttu tästä!